Tuesday, February 22, 2011

TiK tOk TiK tOk








dup dap..dup dap...jantungku berdetak-detak..hahaha...menggedik jap...kelip buka, kelip buka..ak dh nak beh asasi sains setahun kat uitm nie...wah..tbe2 terase sedey r plak...ye r..kat snie jumpe cam2 jnis kawan..kawan baru sume...gempak2...baru ak sedar....makin nak beh asasi nie..makin banyak lak kami mengambil gambar besame..haha..wat kenangan g2..knonye r...haha...pas asasi nie...cti 6 bulan kot..selain consultant...apakah yg akan kulakukan lagi??xmau pengsan kebosanan..huhu

Friday, February 11, 2011

^__________________^

ak n zati tyme g majlis pesaraan GB SKSS
da latest pic ngn syah

nie tyme after interview ngn zati


nie tyme ak tdo umah syah..=)




kawan@sahabat

KAWAN???? or SAHABAT????
ada beza ke dua nie???apa bezanya kawan n apa bezanya sahabat???haha...
pada ak..bezanya dua nie adalah semua orang boleh jadi kawan tapi tak semua boleh jadi sahabat...maksod sahabat 2...ak pun xreti nak definasikan secare bermaknanya...cukuplah setakat ak cakap..nak cari seorang sahabat nie...tidak sesenang nak cari seorang kawan...kita boleh jadikan sesiapa je jadi kawan kita....tapi bolehkah kita jadikan seseorang 2 sahabat kita???sahabat, seseorang yang sama2 berduka, sama2 bergembira, sama2 bergelak tawa, sama2 menahan perit...ye...sangat berbeza...even sebenarnya...walaupun kita ngaku seseorang itu sebagai kawan baik kita...adakah dia betul2 kawan baik kita???betul2 ke dia caring pasal kita like what we did to them???betulkah dia sayang persahabatan yang terjalin itu sebagai mana kita???tak dapat beza kan???sebab 2 nak cari seorang sahabat...sangat2 payah...sebab ap???sebab kita mencari seseorang yang sanggup bersama dengan kita di saat semua detik...berada di samping kita saat kita jatuh...saat kita berduka...sanggup menjadi tulang belakang kita bila kita nak bangkit, kita perlukan sokongan...betulkah kawan baik kita itu seperti yang kita harapkan ini????
tersedar dari kesilapan lalu...ak sayangkan seorang kawan, menganggap dia kawan baik ak...tapi sekarang...hermm...disebabkan ak anggap dia kawan baik ak...ak menahan telinga kerana dia...ak menahan sakit hati kerana dia...ak dimarah kerana dia...ak berkorban kerana dia..tapi..tak terasa dia nampak ap ak buat...yang dia tahu...hanya hati dia...boleh tahu siapa ak and dimana kedudukan ak...mungkinlah...ak nie siapa je...x sebagus dia untuk jadi kawan dia...berapa tahun kawan...berapa tahun macam2 ak lalui tp...biarlah...akhirnya...sekarang..biarlah kalau setakat mengaku dia 2 sebagai kawan biasa...buat apa kalau ak yang beriya-iya nak pertahankan persahabatan nie..sedangkan dia tak pernah nak tahu ap2...perit kan???perit tak perit kenalah telan...kenalah sumbat gak...tak boleh terima pada mulanya...tapi...kenapa nak jadikan benda remeh nie sebangai obstacle untuk ak teruskan life ak...dia tak ada pun...bukan ak tak ad orang lain....
kini baru tahu siapa sahabat, siapa kawan...kan3????cuma ak tahu...ak masih ad yang lain untuk bersama2 ak..yang nie..insyallah..ak percaya pada persahabatn kami...amin..minx2 long lasting...ibarat nyawa 2..hahaha....=)

Wednesday, February 9, 2011

BARU

LUPAKAN APA YANG DULU
KU SANGKAKAN DIRIKU
SEGALA BERUBAH
KINIKU YANG BARU
TERBIT SATU RESOLUSI
DARI SATU EVOLUSI
DALAM RENTETAN PERJALANAN
DALAM KEHIDUPAN INI
MASA SEBEGITU LEKAS
DATANG DAN PERGI BERLALU
HIDUP HANYA SEMENTARA
SEHARUSNYA DIA LEBIH BERERTI
HIDUP SEMEMANGNYA INDAH
TAK INGIN KU PERSIA
AKU SENTIASA KEJAR
KESEMPURNAAN HAYAT HIDUP
BETAPA AKU MENCUBA TAK MUNGKIN IA BERULANG
LEBIH BAIK SAJA KU LIHAT KEHADAPAN
PERLU FIKIRAN YANG POSITIF
JUA JIWA YANG SENSITIF
DALAM MENITI PERJALANAN KEHIDUPAN INI
LIHAT DENGAR PERUCAPAN IKHLASKU
SESUNGGUHNYA KAU KAN MELIHAT DIRIKU YANG BARU
AKU MESTI DIPERBAIKI
YANG LEBIH TERPESONA HARI DEMI HARI
lagu nie....sangat bermakna kot dalam diri aku...its like motivation song for me...bila hayati lirik dia..perghhh..its just what I had trough now....sedikit2 I change myself..try to be much better than before..if before this i just someone without anything, now, I'm trying to creat myself for my future...if I did'nt change now...when it the right time will come????it is after I'm graduated?or after I got permanent work, job???it is too late for me...too late....so, if I can change now...why must I waiting???why must I let go that oppurunity???am i changed??yeah..I'm changing!!!and this is just the beginning...what I'm doing right now, if for the long term....I'm changing for myself...for my future....insyaALLAH...Ibelieve with my decision..I believe with what I do...^_^

Tuesday, February 8, 2011

dia pulang.....^__^

siapakah yg pulang nie???n pulang dari ceruk mane plak nie kn???dan2 je "dia pulang"...hahaha...xde r...kan sekarang heboh+kecoh glerr pasal rusuhan kat mesir 2...bff ak nie menuntutye di Cairo..kt Universiti Al-Azhar...alkisahye bermule...cewah..macam ap je kn...xde r...mule2 ak xmbek pusing sangat r pasal rusuhan yg melanda mesir 2..coz bff ak nie pn cakap cam xde ap..ayat dia pn cam xserius....so, wat2 r cam bese kan..then after 2..tros xcntc dia...ahad 2...tgah syok2 drive@mencari jalan keluar dari KL sbnrye..tbe2 ad kwn ak msj tye aisyah kt ne...ak jwb r kt Cairo...n dia ckp dia bce paper ad rusuhan kt mesir...beb..ngah drive kereta kot..dah r manual..memang ye r ak ley fokus bende yg diperbincangkan...sok 2 tyme kt lab...ak tgah wt toturial nie..kawan ak datang menyempit tepi ak..saluye r...dia akan datang menyempit 2..ble dia ad masalah...then dia buka cerita pasal akak dia..seriusly...terus ak letak pen and terus xwat kerja...risau kot..handset xbawa plak...saluye ble bab2 bff ak nie...ak akan contac membe ak lg sorang tp dah handset xbawa..xkan nk soh ak melaung dari snie ke p.p 2 kot...stat dari hari 2...ak ley buka kaunter pertanyaan dah...ramai gler tye pasal aisyah ke ak...ye r..ak kn P.A xrasmi dia...ak jawab r seadanya...=)
2 kes b4..then ari sabtu las week...ak dalam kereta...tbe2 dapat num plek msok...angkat2..ak dengar suara kecik 2...hahahaha,,,,ap g...menjerit r ak dalam kereta...budak2 nie cakap ngan ak pun..ak dah xkesah..orang di talian 2 penting...cewah...cam dapat call dari pakwe je kan..ahakkkzzzz....mule2 or myabe ak salah paham ayat dia kot..ak dengar cam dia sampai kul 9pg ari ahad....ak memang nak g jumpa dia r..tye2 driver..dia kate sgop g jnji ak suport minyak...xpe r..demi bff..ak sanggup..hahaha....pas2 terus call membe ak g sorang wajibkan dia untuk ikut....aleh2..nak taw ap jd???
kul 7 2 ak tye dia kt sne g...memg perjalanan juz take 2 hours nk sampai...ble ak taw dia xgerak gt...ap g...terus ak menarik balik selimut ak menyambung tidur merehatkan badan yg penat...2 r alkisahnye....xpe r...dia kn cuti..after asasi nie..ley r jumpa dia...tggu kepulangan ak ke bandar tercinta..Temerloh...hahaha=___=

Tuesday, February 1, 2011

soju...1st korea song??

video

1st lagu korea yang menambat hati..hahaha