Wednesday, November 30, 2011

start to like him

assalamualaikum n anyeong

hahaha...saje je nak mengedik...tiba2 terasa nak menaip kan...so, update blog r...lately nie aku quite rajin r mengupdate blog kan???? macam tiap2 ari pula aku rasa...hahaha..and tiap2 kali update blog tu...mesti tak lari kalau bukan pasal suju....harus and wajib ada gambar suju...biasalah my every each day diceriakan oleh suju oppadeul....ehehehe


aku boleh kata macam memang kalau boleh aku nak tahu semua pasal suju, tengok all their show semua r...so, boleh kata aku memang cari r each variety show yang ada suju....so, ada se variety show nie...Every1 idol army suju....not all involve...only super junior Happy je...suju H nie ada 6 orang je...leeteuk, yesung, eunhyuk, shindong and sungmin....lagu2 yang dorang bawak sume lagu yang agak cerialah....hahaha...disebabkan variety show nie r aku cam terattract plak kat yesung oppa...hahaha...


yesung oppa is super junior lead vocalist....suara dia memang sedap...lunak gitu....pada aku agak comellah dengan pipi dia yang chubby and dia nie agak 4D sikit r...maksudnya peragai pelik2...bila dah lama kenal suju nie...tahulah sikit2 peragai dorang kan...so, dalam idol army nie...ada a few episod yang aku cam wooowww ngan yesung oppa nie...tahu sebab apa????hahaaha....korang mesti pernah main untuk acara sukanekan yang compete lari guna tiga kaki...in pair and kaki korang diikat sepasang ngan member menjadikan korang yang suppose ada 4 kaki jadi 3 kaki je...so, dalam show nie pun ada...ada 2 ep....se ngan wonder girls se g ngn baby v.o.x....n se besen musik....dia dgn kara...
hahaha...dalam nie aku cam kagum r ngan yesung oppa sebab orang lain semua hold hands, pegang tangan bagai tapi dia tak pun...sampai mc pun tegur....so,ada gak r a few part dia pegang sebab nak menang semua tapi most of it macam dia hormat pasangan dia r....sweetlah tengokkan...tyme besen musik...mula2 mc suruh dorang try test dulu...tyme tu...yesung punya elak tak nak bersentuhan sampai dia terjatuh ke belakang....show, he really respect his partner....lagi se...dalam each game...dia paling tak galak, paling tak beria nak menang but in end of the game...dia menang lah......lucky gak r tapi sebenarnya suppose ada strategi r nak menang...aku start suka dia sebab nie and sebetulnya time dia bagi video massage to members yang accident tahun 2007....show he really care about their fellow members...how sweet....

Monday, November 28, 2011

i'll forget u


i really will forget you now

I will forget you. Starting today, I don’t know you. I have never seen you. We never even walked pass each other. I’m okay. I forgot everything.

I’m happy with my busy life.

I’ve met a great person too.

Love is always like this. It fades away after some time. Can’t even remember it, Oh.

When love goes away, another love comes again. It definitely will. Even if it hurts now, it will hear a little later. It will forget. I will too.

It’s not difficult. I will forget everything after today. I’m just getting used to my changed life.

Love is always like this. It fades away after some time. Can’t even remember it. Yes~

I will erase everything. I definitely will.

When love goes away, another love comes again. It definitely will. Even if tears fall now, I will smile a little later. I will (now) forget you (now). Just like a wound heals… I will. I will. I will forget you.

i want to go away

hermmm....what a very mix feeling i had right now....i feel like my head was full with everything...not only problems...actually it is not a problem just i feel like something is wrong...maybe it just my feeling....just i feel like now...i just want to have my time...maybe to reflect myself back....or just want to go away...from anyone except my classmate now...how i want to go away from them since i had to attend class right...erm... why i been like this? arghh...this think really make my head hurt...not only head also my heart...i feel quite uneasy...aigooooo

i think i''m not in stable mood maybe or...am i was hurt? i just dont know...yahhhhhhh!!! i want to scream!!!!! want to let out all of this weird feeling go away...but even i scream it out...it will be same since i think i was overthink about something or i take something that not important to heart...thats why i being like this i think...just let time heal it...maybe it take short time or no time to recover from this hurt...hahhaha......

Sunday, November 27, 2011

tears come together

assalamualaikum....

hehehe...saje nak menggedik bercerita lagi pasal of course r super junior kan...tak ada orang pun baca blog aku nie...lagipun blog aku kan...hahaha...okay this tyme entry...aku saja nak share sikit r kan...aku rasa kalau buka blog aku nie...mesti confirm r tahu suju sebab setiap pic dalam blog nie..tak adalah setiap but almost of it are suju right?jadi tak perlu r aku introduce who is suju is...
leeteuk

heechul

hangeng

suju nie dah 6 years in kpop entertainment....so, kira it is quite long time they being in group...start with 13 members, now only 9 members still active due for some problems...but they still suju...then, as we said it is a quite long time...and they were live together,they must know each other...if not knowing too much, a little was enough i think...and of course memang yalah dorang mengenali sesama sendiri...macam2 perkara dorang reveal pasal masing2 punya lifestyle, habit and other...it show their friendship and how they really take care each other...and aku rasa semua tahu kot tak semua kerja senang...eh tak ada kerja pun yang senang...so, suju, they work hard to gain their achievement like now...they push hard for their success...and mesti r ada kepahitan dalam kemanisan right???lagi2 mereka nie group nyanyian....dunia hiburan walaupun nampak senang tapi banyak kot benda2 yang jadi ia susah sebenarnya...haha..macam aku tahu je kan...tapi tu kenyataan kot....

yesung

kangin

shindong

so, aku kan fanatik suju....so, memang aku folow r all about thing pasal suju..not only my bias...but every each one of them...suka duka, tawa tangis dorang semua...kalau boleh aku nak tahu semua r..so, kadang2 bukak utube...mesti kalau tekan2 tu terjumpa video2 yang dicompilekan oleh fans or E.L.F jadi 1 video...and once, aku terjumpa video tentang their cry and hard moments...tengok dorang nangis pun...kot dengan aku2 syahdu sama...bergenang jugaklah airmata kan....kadang2 baca or dengar apa dorang cakap pun buat aku sensitif...almaklumlah...aku nie memang sensitip sikit orang ye erk...hahaha.....
eunhyuk

donghae

syahdu kan tengok dorang nie bersedih...kalau orang tak ada perasaan memang r tapi aku nie pelik sikit...tyme orang syahdu2 aku kadang2 tak ada effect but tengok juga...tak adalah semua benda sedih aku tak ada effect...tengok keadaan...so, bila dengar dorang cerita pasal diri masing2...how they take care each other...aku rasa dorang nie r group paling terbaik sekali...dorang nie tunjuk je dorang punya friendship depan public pun...and dorang salu menjaga masing2..as example...once, ayh donghae pernah suruh leeteuk menjaga donghae sebab leeteuk kenal donghae lama...lagipun leeteuk leader...and after that, ayah donghae meninggal...and not only it affected to donghae but almost of them...once dalam 1 talkshow dorang cerita pasal ayah donghae...even dorang tahu apa lagu ayah donghae suka semua...it show how closed they r...walaupun tak semua mereka rapat sesama sendiri kecuali mungkin leeteuk kot yang masuk dengan semua sebab dia paling tua kan....tapi still menunjukkan they concern to their members...

siwon

ryewook

kibum

kyuhyun

and rasa yang paling sadis aku rasa is tyme kyuhyun accident selain dari hangeng keluar dari sm and kangin masuk army....waktu kyuhyun accident...aku cam terfeeling kot...bukan terfeeling apa...cume tersentuh sikit bila even dalam keadaan diri sendri cedara pun, eunhyuk, shindong berlari dapatkan maknae dorang waktu accident to...dorang lagi utamakan keselamatan member dorang daripada luka diri sendiri...waktu tu leeteuk ada sama tapi leeteuk pun agak parah jugalah...and teringat lagi betapa dorang sesama member mengharapkan kepulangan kyuhyun and aku terbaca 1 text dari yesung utk kyuhyun..aku tak ingat ayat penuh...cuma aku ingatlah dorang mengharapkan kepulangan kyuhyun ke dalam group and dorang tak kisahlah apa pun kyuhyun nak lakukan buat jahat ke apa ke...janji kyuhyun sembuh and balik aktif dengan mereka.....so, kat bawah nie adalah se video aku download kan...video yang dicompile for their tears and hard time...apa2 pun dorang memang tak malu nak tunjukkan perasaan dorang, perasaan terharu, sedih or gembira dorang...super junior fighting!!!!!

video

Friday, November 25, 2011

we're now far apart

just want to share my feeling right now...maybe i'm to sensitive or anything....just now, i feel a quite bit hurt actually...not totally hurt...arggghh..i don't know what to describe about it....erm,wae? it is only my feeling? maybe,...just now i feel like we are not like before...we become more far apart...even i feel like we're quite bit awkward with each other....it seem between of us....there were more secrets or more thing that we don't want to share with...not like before that we share all thing together...from problems to happy things...aigoooo
maybe because we're not keep touch each other often like before i think...just want to give that person time as that person were quite busy with the schedule....ermmmm....and i already try to get closed back,,,,but i think it only me...ermmm...let it be...maybe for a time being...it is da best...hope so

Tuesday, November 22, 2011

my ideal type




ngeee...nie bila dah tak ada idea....mulalah keluar idea2 yang pelik2....okay....sebenarnya terlintas nak tulis idea this tyme sebab ternampak gambar2 my favourite oppa nie pakai spec...so, terlintas r nak cakap pasal my ideal type...aku rasa mesti...not mesti r...pasti everyone have their own ideal type for their special soulmate gitu....hahaha...mesti masing2 ada taste nak pasangan macam mana like kaya ke, handsome ke, baik ke, zuhud ke or else r....so do i...but actually...aku tak adalah taste menggunung tinggi or tak adalah demand banyak...eh senang ceritalah...aku tak ada specific ideal type pun...just......

aku suka orang pakai spec a.k.a kaca mata nie....hahaha...suka tengoklah....tengok macam smart je r kan....sebelum itu ditekankan...SUKA TENGOK je erk...tak lebih pun....sebab tu kawan2 aku pun dah tak pelik kalau tiba2 aku cakap "eh2, pakai speclah,"...dorang tahu sangat lah tu....hahahaha....tak adalah kan...ntah tapi aku tengok smart r...aku bukan suka budak nerd2 ke apa...lagipun tak semestinya pakai spec to kira nerd kan??aku jumpa ramai je member aku pakai spec tapi peragai...astagafirullah al azim....iskk2....sadis aku nak rungkaikan dalam perkataan...hahahaha....kawan2 aku pun majoritinya dah tahu sangat taste aku...siap boleh main2 lagi...tapi tak take seriuslah...juz like to watch...bukannya suka betul2 bawa ke hati...kot bahaya gitu...pantang jumpa orang pakai spec je terus jatuh cinta....memang tak lah kan....haha...so, everyone with every own ideal type...nie aku, korang aku tak tahulah kan...=)


Sunday, November 20, 2011

you are my everything




the loneliness of nights alone
the search for strength to carry on
my every hope has seemed to die
my eyes has no more tears to cry
then like the sun shining up above
you surrounded me with your endless love
coz all the things i couldn't see
are now so clear to me

you are my everything
nothing your love wont bring
my life is yours alone
the only love i've ever known
your spirit pulls me through
when nothing else will do
every night i pray
on bended knees
that you will always
be my everything

you're the breath of life in me
the only one that sets me free
and you have made my soul complete
for all time
for all time

you are my everything
nothing your love wont bring
my life is yours alone
the only love i've ever known
your spirit pulls me through
when nothing else will do
every night i pray
on bended knees
that you will always
be my everything
oh my everything


Thursday, November 17, 2011

he make me feel in love with 'them'

assalammualaikum and anyeonghaseyo....

nie r namanya bila tak ada idea...hahaha...so, apa khabar belaka??sihat???moga sihatlah erk...haha...okay, kali nie saja2 tak ada idea...aku nak share r sikit how i can feel in love with SUPER JUNIOR nie r kan....kita buka cerita awal2 r...t aku wat entry lain pula how i deeply feel in love with this hallayu star nie...nie kira starter r how aku kenal suju and how suju attract me to know them better r kiranya....kalau nak cerita macam mana dorang tarik aku makin jatuh sayang pada suju nie...panjang sangat coz every member have their own attraction that make me...feel like in the air everytime i watch them either on the stage or anywhere....all of this is because of CHOI SIWON....

first sekali...aku dah pernah cerita in previous entry...i start to know this daebak group because of their one of hit song, NO OTHER...it is a sweet and nice song...for 2month i heard this song every night...and my roomate and housemate like to keep on repeat that song and its video...they said it is one of their video that not in white and black like SORRY-SORRY and BONAMANA but at that time..i still not familiar with them, so, i juz nodded with what they said even i did not understand it....
if there anyone and of course E.L.F watch their NO OTHER video...they start with 8 of them and SIWON start sing first right???hehehe....when i saw him first in the video...i like "wooow, he handsome and sweet!!!"...but i just shouted it in my heart....at that time i not a kpop lover like now...but i did not hate it or anti with it...i just not much interested with kpop that time...as time passing with my friends help with their obsession with that song...i really do think that siwon very handsome and my eyes were only watch him in their music video....hehehe


then, i start to collect suju mv from my friends...but actually i already had a few of their mv like TWINS, BONAMANA, S.E.O.U.L, U...my friend put it in my notebook...i start to watch their mv and a few of their song, siwon shi start first right???arrrhhhhh...at that time i was like..."wow...seriously he was sooooo handsome,"....hehehe....like TWIN, BONAMANA, SORRY2, U...he start first right???and then i watched hoot by snsd, their labelmate....siwon was staring in that mv...hehehe...i watched that mv only
because i want to watch siwon actually...hehe...


and once, LEETEUK, the leader, he explain why siwon always be in the center of the group...it was like a first impression for their group...people will see they were a handsome group with siwon in the center....hahaha...but actually...i think it was quite good strategy because it happen to me...hehe...i start to know super junior because of siwon....huhu...and from there, i start to watch their show like SUJU FULLHOUSE, EXPERIMENT HUMAN BODY and other...and i start to know this prince...the member said that siwon is their prince as siwon give the feel with his personality,..


then, i start to know siwon...maybe he's not a humorous person like other member but his personality already make he look funny...with his hand gesture, his daily life...make his members said he was a funny person...donghae like to impersonate siwon's daily life...start with him woke up, how he throw his cloth into the basket like he throw basketball, then, his gesture "go to gym" and last, when he home, he had his breakfast and listen to jazz music..it make others laugh each time they revealed it like in strong heart, guriella date and come to play....even his 'three finger' gesture already make people laugh...since he is rise up from a very strict family, i can see his strict life...

Saturday, November 12, 2011

smoker....out of my way

~~~assalammualaikum n wan an (selamat malam)~~~


HOW LONG CAN YOU LIVE????????....wahhh...aku rasa soalan nie gempak nie...well...memanglah kan....orang kata ajal maut, jodoh semua tu di tangan Yang Maha Esa but...tak bermaksud kita hanya berserah tanpa usaha kan...lagi2 yang mana membunuh diri sendiri and orang di sekeliling tu...whose??? to the smoker2 out there....aissshhhh...sebenarnya aku kena buat presentation about smoking...one of the social problem....tsssk2....kot sedih aku tengok hasil dari pencarian aku.....

to the smokers out there, aku bukan nak kutuk ke apa...it is korang punya gaya hidup...korang yang pilih to kill yourself kan???so, itu lantak hal koranglah....tapi aku bukanlah apa kan...kalau nak rokok tu...boleh tak kalau korang rokok tempat2 tersorok sikit...aku rasa deme2 yang merokok PASTI and OF COURSE KNOW that not only smoking killed but also it asap too....asap yang korang hembus berkepul2 dengan bangganya tu....hahhhh!!! asap tulah...korang ingat sedap ke asap rokok tu kitorang sedut???sedap lagi aku rasa kalau aku telan nasi kosong saje pun.....and aku rasa smoker tahu yang asap tu dia punya percentange membunuh dia lagi tinggi dari korang yang menghisapnya....kalau tak tahu tu...macam pelik je...ke korang buat2 tak tahu??? tak kisahlah..kalau korang tak tahu, sekarang aku dah bagitahu kan...even tak sedetailnya lah......

aku salu tengok juga orang2 nie...okay fine...first thing i want to know is him or her smoke or not...not because i dont want to be friend with them just, in case...aku kawan je dengan para smoker nie tapi once aku tahu dia smoke...even before nie aku envy dia ke apa..automatic it turns down...dari aku kagum...jadi aku macam...huuuuhhh...gitulah...tak tahu perkataan apa da best nak describe....so, for me...its show ur personality right????bukannya smoker nie jahat2...tapi just...entahlah...just pada aku...smoke dari rokok tu yang aku tak sukanya....buat aku sesak nafas....lagipun....it killed right??tak sanggup aku tengok kesan2 dari merokok nie...kot sadis sangat....apa effect dia???well...biasalah sakit jantung, kanser bagai tu...alah korang lagi tahulah.....even aku rasa semua orang can think r effect smoking nie....so, katakan TAK NAK kepada rokok!!!!!!!

Thursday, November 10, 2011

special note

short special note that i get from my bff.....=D

if i got a chance to join the WE GOT MARRIED...i'm hoping that my pretty lady is you

if i was in RUNNING MAN...i would choose you to be my best running partner in my whole life

if i was in GOLD STAR BELL CHALLENGE...i would be in the S line n cheered up for you to fight against that lil child...hehehe

if i was in HELLO BABY...i was hoping u'd be my baby so that i can always protect u whenever or whatever u need to

if i was in EXPLORATION HUMAN BODY...i'll try my best to explore your heart n ur life so that im aware n keep updating what's up with u

if i am in SUJU HOUSE...i'll willingly be the 13th member so that i'll be the most favorite member and u'll be keeping a lot of my pics in ur blog..hehe

if i be LEETEUK....i would surely u'll be my only baby princess KANG SORA~shi...:)

if ur getting mad with me,,,i thinking about showing u SORRY SORRY dance for ya so that u'll automatically be my MR. SIMPLE.....^.^

maybe a few from it seen quite not suitable for me but gwenchana (its okay)...still it a best and sweet note....huhu

Wednesday, November 9, 2011

pasangan lesung pipit....




assalamualaikum.........

hehehe....bila dah ada idea nak menaip...mula r banyak je entry kan...kalau tak, memang berhabuklah blog nie tak diupdate ke apa....hahaha....DIMPLE COUPLE....okay...seriusly sebenarnya after GOGUMA COUPLE....aku tak tengok sangat dah WE GOT MARRIED...tengoklah juga like khuntoria couple and adam couple tapi tak habis....just takat tengok sekerat....tak adalah follow gila macam goguma couple yang memang aku cari2 sampai episod last semua....so, this tyme new couple after WOOJUNG COUPLE....is dimple couple...bride is kang sora and groom is leeteuk super junior...aku excited tengok couple nie pun sebab ada leeteuk...and sebenarnya memang aku tunggu the upcoming couple because suju involve just awal2 tak tahu siapa...and last2 leeteuk rupanya...tapi serius...banyak gila kot leeteuk jadi permenant for variety show...more than 5 tak s
ilap aku..tak apalah...dia pun dah nak masuk army...biar r kan dia melalui hari bahagia dia...our dimple couple..aigoooo

so, for the first meeting...mesti r dugeun2 kan....cuak r...nak jumpa bakal isteri...kiranya leeteuk tak tahu lagi siapa bakal isteri dia...n dorang nie kena r jumpa dalam teater...tyme2 tunggu tu...rupa2nya ada 4 orang member suju tengah ngintai....sambil2 ngintai tu...biasa r...kutuk2 sikit, komen2 sikit kan....4 orang yang baik hati menemani hyung mereka tanpa permintaan leeteuk are sungmin, eunhyuk, donghae n maknae, kyuhyun....hahaha...after meet tu...memang aku rasa cam nak sepak2 je leeteuk...kot ye excited nak bertanya....ajak2 r isteri tu duduk kan...kot sian kau tengok sora berdiri...cam couple lain...first meet....awkward gila....tapi thanks to 4 dongsaeng tu....suasana sikit2 change r....sambil membawa kepada sakit perut n menyebabkan aku terpaksa pause video kejap sebab tak tahan dengan keromantikan yang berlaku....part aku tak ley blah sekali is time dorang minta dimple couple bagi pet name...n leeteuk bagi sora ...uri BABY PRINCESS!!!!!!!!!!!!.....kot aku terkejut sampai dengan aku2 rasa nak pengsan...sora memang awal2 lagi dah terjatuh....hahaha....respon eunhyuk r terbaik aku rasa...sampai dah tertunggang terbalik dah dia sebab tak tahan....masing2 jari curling...so do i...memang pelik r kalau bulu roma aku tak meremang kan.....ye r....aku bab2 romantik nie...janganlah...tengok orang berlakon pun aku terseksa...hahaha
aku suka gila tengok friendship eunhae dalam nie...oppsss sori..eunhae = eunhyuk + donghae....hahaha...kot comel gila aku tengok dorang nie....donghae dengan peragai cute2 + cam lost sikit r...maybe sebab jealous kot dengan hyung dia yang dah kahwin olok2 nie....n seronok tengok eunhyuk kenakan donghae....man number 3....hahaha...sumpah comel dua orang nie...serius suka gila tengok dorang...dengan gaya si eunhyuk mengusik si donghae sampai donghae annoyed tapi annoyed ke????tengok cam comel je annoyed dia...haha...lepas tu tengok reaction eunhyuk lagi....and ada 1 part menyerlahkan kecomelan donghae...tyme tiba2 kyuhyun suruh dia berlakon tyme nak menjawab bila leeteuk kata sora pelakon mana mungkin nak menari...hahaha...dia punya terkejut...alahai...kyeoopppptttaaaa....huhuhu...n suka juga tengok donghae bengang dengan eunhyuk...hahaha...how sweet their friendship.....

keharmonian berlaku....even aku sure r sora tak berapa nak tahu pasal dance suju...tapi kira okaylah letak effort kan...suka tengok leeteuk perhati je sora....nak make sure wife dia sihat walafiat...ye r...takut terkelepek kang susah pula...nari pakai heels....kot jatuh boleh sambut dulu ye tak???hahaha....part nie pun lawak juga...elok2 sora turun ke dorang...baru dorang perasan si sora tu cantik....cam tak patut je..sampai terpusing2 sambil puji kan....hahaha....kot dengan dress pendek nak nari sorry2 memang tak r kan...nasib baik r leeteuk considerate juga...so, tukar pada mr simple...tapi sora gabung dua lagu tu....jadi mr simple+sorry2....haha...tak kisah r...janji ada r bentuk sikit kan....

kita tengok apa jadi in future...hope tangan aku tak keep curling r in future....kalau dah episod dua pun buat aku sesak nafas sebab keromantikan yang overload....tak tahulah episod after nie...minta2 aku tak jerit seriau r....hahaha...start to like this couple...dimple couple fighting...hahaha

i had stomachache

assalammualaikum and anyeonghaseyo.....

bila ada dekat rumah nie...nak upload gambar laju sikit...tu macam banyak je gambar sekali upload tu....so, this tyme entry...aku nak cerita what happen to me last night...tak adalah night mana pun...dah morning pun...dekat pukul 2, 3 pagi gitu r....so, apa alkisahye kali nie??tapi yang pasti still under kpop disease r...ahahaha....
so, siapa2 yang fan kpop tu...insyallah tahulah kot variety show STRONG HEART....kalau tak tahu tu...pergghhh....sikit rugilah...so, variety show yang nie dia kumpul kan a few idol or artist for every recording and dorang set2 artis nie akan berceritalah tentang apa topik yang disediakan oleh strong heart for that episod and mana yang cerita paling orang kata menarik or strong enough r dipilih as the strong heart....

so, dalam strong heart...beside dorang punya mc...kang hodong and lee seung gi, dorang ada lagi 3 permenant assistant....leetuek, eunhyuk and shindong super junior..dorang bertiga nie handle bahagian TEUKIGAYO...lebih kurang macam pameran2 or apa nak panggil ye...senang cerita ruanglah...dulu boom tapi after boom masuk army, leeteuk ganti...so, aku tahu ada 1 episod nie ada kakak kepada leetuek, park in young involve...as one of the guest...mula2 aku tak ambil port sangatlah tapi lepas tu kawan aku cakaplah memang gamat gila studio disebabkan noona(kakak) leeteuk nie....and dan2 plak aku tengah2 usha youtube semalam, terjumpalah pula cut part from noona leeteuk...so, aku tengoklah....and....disebabkan aku fikir it was midnyte and aku sorang je yang masih hidup, aku tahan jugalah gelak aku...kalau tak insyallah bukan setakat 1 rumah aku bangun...dengan jiran2 keliling 40 perimeter rumah aku bangun kot....

memang tak gilalah kalau aku tak gelak...seriuslah kelakar nak gila...even tak ada subs pun...i almost died from laughing....adehhh...part yang wat aku senak perut + perut aku nak pecah is part kakak leeteuk menari...menari sorang2 pun dah wat aku senak perut sebab menahan gelak...bila dia dah bergabung dengn jokwon 2am....memang aku semput minta nyawa....hahahahaha....aku yang tengok pun dapat rasakan malu yang ditanggung oleh leeteuk...sampaikan mc pun dah tak duduk kat tempat dorang...berlari ke leeteuk sebab nak gelak gila2 punya pasal.....eunyuk and kang hodong nak duduk belakang kerusi dulu sebab tak sanggup nak tengok tapi still glaring jugalah ke park in young...lee seung gi aku pening tengok dia...tak senang duduk gaya...kejap ke sana, kejap ke sini sambil gila over2...leeteuk pula...lagi sedih....dah lepas duk peluk and sorok belakang eunhyuk, duk sorok belakang shindong....last2 tempat terakhir is terduduk belakang kerusi....serius memang senak perut tengok....memang nampak gila r leeteuk malu dengan apa jadi but memang akak leeteuk terbaik r...haha...sama2 kelakar like dongsaeng (adik) dia...hahaha...and thanks to them, semalam, aku buat exercise perut tanpa perlu berpeluh bagai....tu je...so, korang pergilah cari part tu kalau agak2 stress..serius boleh wat hilang stresss....hahaha


Monday, November 7, 2011

privacy

assalammualaikum and salam 1 malaysia...=)

hahaaha...mood terasa nak update blog...actually not r mood tapi terada idea r pula kan...huhu...so, sikit pengenalan r pasal entry aku this time..privacy...or privasi...or dalam definisinya is like secret atau pun apa lagi erk...ermmm, can it be like a something that we don't want people to know about it...pada aku more to secret r senang cerita...tak ada orang nak secret dia orang lain tahu kan???except yang mana yang terasa boleh dishare tuu, lain cerita r.....okay move on to the main...
actually, this time entry pasal privacy nie, i just want to story....not story but to what i want to call it erk...hah!!!!to talk about...when we talk about privacy..it is something that we don't want other people to know or people respect it...like our secret....right????so, to other people...when if someone said it is secret or it is their privacy...just try to appreciate it...sometime...not all thing that people want to share it even with their trusted person or friend...even with their bestfriend...for me, it is not because they did not trusted you but maybe it is something that they think it will be shame for them to share it or they think, maybe it should not be share with other enough themselves to know it...it just my opinion and i think, we should respect it....

when i came to think about it again...yes, maybe it will a bit broken heart as to know someone you think as your closest one hiding something from you...but think again...it is their privacy...not all thing can be share...maybe later on, i will do the same..maybe right?who know?? i learn from mistake...once, because my behave that i really want to know bout my friend, we accidently had an small fight...and i don't want to make it happen again....just want them to know that their friend is always there to hear their problem or other....if they like to keep it themselves, just let it be...as long as it did not harm themselves or their feeling...hahaha

Thursday, November 3, 2011

love style


assalammualaikum and salam sejahtera la erk...

pergh....lama gila beb last aku update blog nie....dah berhabuk bagai dah....isk2...tu yang nak membersihkan kejap r kan...haha....so, this tyme nak posting pasal apa pula erk???aku sekarang nie dah tak berapa nak ada idea nak mengupdate blog nie sebenarnya...biasa r....sekarang nie otak aku penuh dengan math engineering, static, programming...cewah kot gedik semacam...tak adalah...aku tak adalah budak skema nak adap buku 24 hours kan...memang bukan namanya aku r tu kalau dok ngadap buku memanjang....

so, this tyme entry...aku nak share je r...kita bukak sikit topik r...bout what? aku nak ulas sikit bab cintan cintun nie...eh2...jakkaman(tunggu kejap)....janganlah korang dok salah sangka pula...bukan aku punya love story erk...tapi others.....hahaha

aku sebenarnya seronok dengar cerita cintan cintun orang nie...bukan apa...boleh jumpa macam2 style...korang nak gaya macam apa??? HINDUSTAN? KOREA? MELAYU?....hahaha...macam2 style...sungguh...lagi2 aku nie yang dah berkerjaya sebagai postwoman tak diiktiraf dari kecil nie...memang tak sikitlah kan cerita aku dapat....
nak cakap pasal love nie r kan...lain orang lain style tapi memang tak boleh lari dari kenyataan bahawa setiap insan hidup yang normal pasti r ada perasaan kan? perasaana apa? takkan nak aku cakapkan juga kot? fine, aku cakap jugalah....perasaan untuk MENCINTAI AND DICINTAI...kot geli aku kejap bila sebut benda2 gini...biasalah...tak sampai seru lagi...ahahhaa....tapi kalau boleh tak payah sampai pun tak apa....ngeeee...amin...huhu
yang mana yang bahagia tu...alhamdulillah r...memang seminit tak jumpa tu pun...kot gaya macam 100 tahun tak jumpa...isk3...nie r kes angau orang panggil..haha...tapi mana yang tak bernasib baik itu...insyaAllah mungkin ada hikmahnya....mungkin Yang Maha Esa menitipkan seseorang yang jauh lebih baik dari sebelumnya kepada kita untuk menjadi guider kita ke arah jalanNya....kan? mana kita tahu...itu kan ketentuanNya....believe r pada suratan takdir hidup kita masing2...kot dah berpuitis aku kat sini...hahaha...
aku nak ulas je mana yang jenis cinta tahap setia habislah...memang dia sajalah di hati...tak ada orang lain...ini random nie...kot aku sedih dengar kesetian dia tapi mana tahu suatu hari mungkin jodoh ke kan? kot2 berbalas kesetian selama nie...ye tak? hahahaha....serius doe...aku memang respek gila kat mana yang jenis setia tahap petala ke 8 nie...siiihhh...gempak doe...hahaha...tiba2 aku terfikir sebenarnya...tak ramai kan mampu setia tahap gila2?? as example jenis dok tunggu for couple years...tak ke namanya bangga tu? ish...aku berani cakap r...nak cari yang sesetia like this now...perghhhh.....memang tak senanglah kan?hahahaha....
haha...aku tak tahu benda aku merepek sebenarnya...aku just nak cakaplah for me...this love thing ke story or whatever...it depend on individualy..ada orang tak boleh hidup tanpa pasangan hidup...ada yang akan terus hidup walaupun hanya base on hope....ada yang jenis hidup tak boleh ada pasangan nie...so, macam2 style...apa style korang? sendiri tahulah kan?hahaha...tu jelah kot ulasan aku...dah lari dari tajuk sebenarnya...ada tajuk tetap ke?aku rasa macam tak ada..so, belek2 diri tengoklah apa jenis punya love style korang nie...hahahaha