Sunday, August 14, 2011

i will forget u

video

nie part dlm heartstring yg paling aku suke......=)

Saturday, August 6, 2011

lari RUNNING MAN!!!!!!

assalamualaikum semua....hehehe...
saje nak share 1 variety show korean yang pada aku memang gempak + boleh pecah perut lah kalau layan....RUNNING MAN....show nie terdiri dari 8 running man termasuk sorang perempuan...every episod dorang ada mission immposible sendiri yang perlu disetelkan...salunya dorang bahagi group...antara idol yang participate dalam show nie are the national MC, Jaesuk, Jongkook, Gary, Haha, Jongki, Gwangsoo, Suk Jin, and last but not least is Ji Hyo, satu2 ye ahli perempuan...tapi perempuan jangan disangka tiada function...performance dia salu memang gempak r...ACE running man tu....aku cadangkan siapa nak release tension...tengok r show nie..serious best doe...oklah daaaaa




Thursday, August 4, 2011

jimmy choo

assalamualaikum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hehehehe...saje nak jerit...nak testing suara...tengah selseme nie...so, suara pun macam best r kan...huahuahua....so, entry dis tyme...aku rasa korang dah tengok kan....terang benderang aku tulis JIMMY CHOO kat atas tu....asal tiba2 naik pula nama mamat nie...and siapakah dia????korang kenal ke???aku rasa ramai kenal kot kecuali aku....hahaha
sejarahnya aku tak tahu sangat and aku tak kenal pun dia nie...tapi macam pernah dengar r nama dia nie...until last year kot ada kawan aku beli beg jenama JIMMY CHOO nie...dia pun bagitahulah sikit2 kan pasal person nie...owh...dia nie cam pereka something like that r...and memang barang2 brand JIMMY CHOO nie...memang gempak r...either original or local...disebabkan aku nie makhluk Allah yang hidup dalam serba kesederhanaan + tak minat sangat jenama2 and tak tahu sangat pasal trend2 nie, so, aku juz ambik tak kisahlah....and tak berazam @ terniat @ terlintas pun nak beli barang2 tu since design2 JIMMY CHOO nie...jenis elegen2 and of course r sangat jauh r dari my taste @ style kan....
BUT tu r orang cakap...kadang2 apa yang kita tak idam tu yang kita dapatkan....i get JIMMY CHOO handbag from one of besfriend....aku mula2 shock r jugak....bukan shock sebab apa...sebab tak sangka sebenarnya this tyme punya birthday i got a handbag....huahuahua...and other reason why i shocked was it was too elegant...haha...but since it is a present...so, i accept it with all my heart and happy...futhermore, i think my besfriend was a awesome person because he choose a handbag that closed to my taste i think....so, it's okay right?
aku bukanlah jenis pakai handbag because aku lagi suka kalau carry bag yang boleh selempang tu sebab almost my handbag @ bag aku boleh selempang...sakit bahu doe kalau tak selempang...seriusly aku pernah buat pakai handbag...sangkut kat bahu and last2 bahu aku sakit...teruk pula tu...hahaha....tapi friend aku bagi beg yang dekat2 r ngan taste bag aku kot...so, kira syukur.....

both of us get a handbag as a birthday present


with the touch

assalammualaikum semua.....apa khabar????penat puasa hari nie???hahaha....
actually saje nak update blog....aku masukkan a few pic yang di'snap' dalam tengahari tadi...tiba2 macam buang tebiat r plak kan...tak adalah...actually, this lovely girl beside me nie, dia nak masuk contest memperagakan shawl, so, kebetulan dia kat area2 bandar umah aku kan....so, dia datang r nak mintak khidmat jurugambar terhebat @ aku lah tu...hehehe...juz kidding...yang tak aciye,,,,gambar yang dia bagi aku tak ada pula gambar dia pose...kalu tak, boleh aku uploadkan sekali...and, after about a year kot aku tak dimekapkan, once again, the same person @ bff aku nie...dia pun dengan segala kepakaran yang ada me'makeup'kan aku...tapi juz light je r...kang tebal2, over2 karang....korang dah tak kenal pula....

gambar2 yang sengal








sekian....terima kasih....tu jelah yang dapat disharekan...kalau ada sesiapa yang berkenan dengan lovely girl bershawl tu...aku cadangkan...TAK PAYAH MIMPI R...ayat jahat tak???jahat r sikit demi kebaikan semua orang...n demi melindungi dia dari sebarang anasir jahat...cewahhh...xley blah ayat aku....okaylah....selamat berpuasa semua...jangan lupa sahur and niat erk...niat tu penting..ngeeeeeeeeeeeeeeeeee.....

Wednesday, August 3, 2011

ia tiba lagi


assalamualaikum....

alhamdulillah....selepas a year...bulan yang penuh barakah nie muncul balik and again, alhamdulillah kerana Allah S.W.T masih beri peluang kepada aku and kaum muslimat lain and kawan2 aku untuk terus menyambut bulan yang tersangat mulia nie....
actually....this is my first year memulakan bulan yang penuh berkat nie di rumah after i think about 6 years aku sambut bulan ramadhan nie di rantau orang....if korang tanya is there any difference between fasting at home or school or university,...of course it is....apa bezanya...pada aku adalah since aku dah experienced menyambut awal puasa di rantau orang kan...bukan setahun dua...but almost 6 years....
difference between both of this of course person yang kita sambut mestilah tak sama...kat rumah...kita dengan family....kat tempat lain...kita dengan kawan...bezanya...is the atmosphere....suasana itu sendiri r...kalau korang tanya mana se aku suka...aku suka both...aku suka buka dengan family coz it is family right????mestilah happy buka sama2...kalau dengan kawan pula...bez sebab kita sama2 survive.....sama2 hidup berdikari and macam2 lagi...
so, tahun nie start puasa dengan family....tak buka kat umah okay....buka di masjd,,,,mengeratkan silaturahim gitu....hehehe...
tu je r kot apa yang aku nak post....tak ada idea actually....so, geng, together gather r kita sama2 memenuhkan bulan puasa tahun nie dengan amalan2 sunat kerana aku pasti semua umat Islam tahu akan kelebihan amalan2 di bulan puasa....banyak kelebihan dan fadilatnya,,,,insyallah....