Wednesday, February 29, 2012

i hurt my feet



first tyme masuk lab isnin lepas....perghhh r..excited 2...ada r sikit...tapi...still takut....so, masuk r bengkel manafuctring...ready utk bertukg nie...dpt task....so, buat r apa yang disuruh....kalau dah semua nak kumpul se meje...memg x r.....
so, aku pun beralih ke meja lain....buat kerja...nasib baik ada sorang dak laki nie...dia ex utem gk...so, aku paksa dia buat kerja dekat meja aku tu....by hook or by crook....aku tak tahu masalah apa sebenarnya...either my shoes kecik or aku tak bese lagi pakai kasut boot tu...but seriusly...kaki aku sakit gila until aku terencut2 kot....
masuk lab memang r...dah r panas...pakai jaket lagi...tapi tu memang wajib kan...experience kot....patut parent aku berbangga aku dah kenal benda2 alah nie...hahaha...aku buat fabrication...pergghhh...maybe xsesusah yang lain kot tapi still perlukan energy semua r nak buat...thankz to that boy yang byk tolg aku dalam siapkan projek aku...walaupun baru separuh jalan...tapi still kalau dia tak tolong...maybe aku tak start lagi kot...and juga to my member yang tolong aku...untuk betul dapat member2 yang suka menolong nie...haha

Thursday, February 23, 2012

wishing on a star



Eolmana gida-ryeowatt-neunji
Nunmullo, hansum-euro eolluk-jyeottdeon
Sumahneun naldeul seoroga isseoseo
Gyeon-dyeo nael su isseoseo

Chaga-un natseon shiseon soge
Ddaero-neun jujeo anko shipeott-jiman
Geureol ddae-mada hangsang
Nal jikyeo-jun jageun kkumi isseoseo

Wishing on a star
Gureum wi jeo byeol-deurege
Yaksok-halgeoya pogin ahn-gett-dago
Nugunda nae yaegil deureo-junda-myeon
Nugu-boda deo nan haengbok-han geol

Ddaeron na shilsudo haesseott-ji
Mam-cheoreom, swipji ahna himdeureottji
Geureol ddae-mada hangsang
Nal jikyeo-jun na-eui kkumi isseoseo
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/w/wonder_girls/wishing_on_a_star.html ]
Wanna be a star
Haneul wi jeo byeoldeul-cheoreom
Nopeun goseseo hwanhi bitnal-geoya
Nugun-ga nae norael deureo-junda-myeon
Eonje-kkajina nan norae-hallae

Deo isang ulji ahneullae
Nunmureun geodullae
Ije-neun useo-bollae
Naega ganeun gil,
Swipjin ahn-gettjiman

I'll make my way.
Nan hal su isseo
Someday my dreams will come true

Yeah, I know~~

Wishing on a star
Gureum wi jeo byeol-deurege
Yaksok-halgeoya pogin ahn-gett-dago
Nugunda nae yaegil deureo-junda-myeon
Nugu-boda deo nan haengbok-han geol

Wanna be a star
Haneul wi jeo byeoldeul-cheoreom
Nopeun goseseo hwanhi bitnal-geoya
Nugun-ga nae norael deureo-junda-myeon
Eonje-kkajina nan norae-hallae

Naneun norae-hallae
Now I'm wishing on a star

english subs

How long will I have to wait for you to come?
The tears, the stains and my breath
The many days we spent with each other.
Can I subsist?

In your strange gaze, it was as cold as ice.
Sometimes I hesitate but I want to sit.
Everytime, always defending the day
There is a small dream.

Wishing on a star, to those stars above the clouds.
Promise me that it won't be long.
If someone could listen to me
Whoever sees my happiness hanging

Sometimes, I make mistakes
Like my mind, it wasn't easy
Everytime, always defending the day
That was my dream

Wanna be a star, to be in the sky like those stars
The daylight will shine from that high place
If someone could listen to my song
That's when I will sing

Above, we won't cry, gather the tears
Now I will try to laugh

The road I go on, it's not easy.
But I'll make my way, I can do it.
Someday my dreams will come true.

I know....
Wishing on a star, to those stars above the clouds
Promise me that it won't be long.
If someone could listen to me
Whoever sees my happiness hanging

Wanna be a star, to be in the sky like those stars
The daylight will shine from that high place.
If someone would listen to my song
That's when I will sing

Now I'm wishing on a star...

Wednesday, February 22, 2012

favorite novels



assalammualaikum.....

yeahhhh...akhirnya aku ada juga idea for my entry...haha...this tyme entry aku nak cerita pasal novel thriller...before tu...aku nak cerita sikit r...aku nie dulu suka baca novel malay nie before aku dapat hobby baru that is watching kpop show semua...aku layan je mana2 novel malay tapi aku lagi suka baca thriller novel r..kat malaysia nie...novelis thriller terkenal is ramlee awang murshid...serius aku suka gila baca novel2 dia...mencabar kepala minda aku....membuat aku berfikir dengan ligatnya erk...guna la sedikit otak aku nie selain dok berkerah buat assignment semua kan....

aku start with cerita SATU JANJI kot...novel tu best jugak...lupa plak...novelis nie suka buat cerita berangkai juga...i mean cerita bersambung...like tumbiruo, semangat hutan semua tu tak silap aku...tapi aku tak baca lagi novel yang nie...novel yang memang aku follow gila are bagaikan puteri and kesinambungan dia...yang nie memang aku tak miss....

bagaikan puteri...cerita dia maybe r luar kepala otak berfikir sedikit tapi still pada aku...best r...tak ada r cerita syahdu cinta berlebih2 kan...then sambungan dia, cinta sang ratu....dalam novel nie pun best juga...siapa terlepas yang first mungkin pening sikit r kalau baca terus lompat....dalam part nie...macam part first r...banyak r lawan2 ye...and part sweet pun ada...then sambung ke hijab sang pecinta....makin lama, makin completed r...and makin berfantasi r...sebab makin lama makin konflik jalan ceritanya...then sambung ke cinta sufi...yang nie version keempat...and the last one kot...sutera bidadari....tapi yang nie aku tak baca lagi..aku ada beli tapi tengah menghabiskn other novel dulu...so, tunggu r dulu kan....

aku cerita pendek je r cerita nie..

BAGAIKAN PUTERI
permulaan cerita dia...heroin cerita nie accident...and then, koma....dalam koma tu...dia tercampak ke dimensi lain...tercampak ke tahun zaman2 dulu kala...aku tak ingat tahun berapa...dah lama sangat aku baca....masa tu dia jumpa hero dia...hero dia nie...hebat orang ye...orang yang berilmu di dada...masa tu...bukan ilmu2 math, fizik, sains nie semua erk...ilmu like persilatan, agama, pendinding semua gitulah...dia nie anak murid sorang sufi tak silap aku yang hebat gila kat acheh...tapi hero dia nie orang melaka asalnya...then, start tyme tu r macam2 berlaku...waktu tu kes taghut (iblis) yang menghasut umat manusia supaya menyembahnya...so, sepanjang koma tu...macam2 r dihadapi oleh heroin dia...until once, akhirnya dia nie hidup balik..i mean tersedar dari koma...dia nie tyme koma2 pun ada juga laki suka kat dia...tersuka masa pandang pertama kot...and hero kedua nie tak silap aku adalah keturunan hero pertama...even after sedar, heroin dia still suka kat hero pertama walaupun dia tahu dorang berbeza...so, hero pertama pun bawa diri ke acheh...masa tu berlaku tsunami and ending dia is laki tu terperangkap dalam tsunami gitu lah tak silap aku...

cinta sang ratu....
aku tak ingat permulaan cerita nie...just yang aku ingat waktu nie...ada muncul banyak watak jahat...salah sorang is ratu...ratu nie anak didik maharani...dalam novel first ada tak silap aku...maharani nie salah sorang pengikut taghut...kira orang sesat r senang cerita....tapi ratu nie terjatuh cerita ngan hero dia...so, akhirnya dia jumpa hero tu and cakap nak bertaubat...rasanya tyme dia ucap syahadah tak silap aku...habis je syahadah, terus susuk2 kat badan dia terkeluar....so, terkoyak baju dia sehingga menampakkan kulit...orang2 kampung pula tyme tu suruh hero bertanggungjawab...akhirnya, hero kahwin dengan ratu tu...even tak ada cinta pun mula2...tapi last2 memang hero sayang gila isteri dia...(indahnya cinta selepas kahwin ya di sini)...hahha....tapi then suddenly maharani dapat jejak ratu balik and dia guna ratu sampai ratu lupa suami dia and kembali r jadi jahat...tapi hero cerita nie tetap nak tolong isteri dia...and akhirnya, dia jumpa balik isteri dia...isteri dia dah sedar tapi mati sebab tolong lindungi dia yang tyme tu nyaris ditikam olah maharani....btw...lupa pula...tyme nie...hero kedua jadi salah seorang pengikut maharani...jadi orang kanan pun tapi dalam keadaan dia sebenarnya koma dalam dunia sebenar...

hijab sang pecinta....
kalu yang novel first heroin tercampak ke zaman lain, kedua hero kedua...so, ketiga nie...hero pula tercampak ke dunia sebenar...jadi ala2 ashabul kahfi....tercampak ke dunia sebenar...still diganggu semua and aku ingat rasanya dia hapuskan kes orang sesat yang ada dekat dunia sebenar...still macam2 dilaluilah...and until akhirnya dia kembali ke dunia dia sebenar that is dunia dia zaman dulu...tapi masa tu...start ye penaklukan negara asing ke malaysia....

cinta sufi....
yang part nie betul2 dah fantasi...aku tak berapa ingat sangat r...cuma aku teringat...ada kehidupan lain di langit...bukan jahat...masih beragama islam cuma bukan manusia biasa...benda bersayap dan ada kelebihan tersendiri....salah seorang jatuh cinta kat hero dia...tapi dalam masa sama heroin pun suka dekat hero...berlaku sikit konflik kat situ...cuma kehidupan yang se lagi nie..tak boleh bercinta dengan manusia biasa kerana beberapa sebab....macam tulah lebih kurang cerita dia...

since aku cerita sinopsis je...korang try r baca...tiba2 aku terfikir...ombak rindu dah difilemkan...bicara hati dan gemersik kalbu dah didramakan and aku dengar adam dan hawa pun bakal didramakan....siapa2 yang tak baca novel...tajuk2 aku cerita nie semua novel tahu....alang2 apa kata kalau filemkan cerita nie juga...paling kurang pun bagaikan puteri...pun okay...lagi berfaedah aku rasalah....maksud aku...gempak sikit...tak adalah asyik cerita cinta....scene2 yang tak sepatutnya semua kan...hahahaha

Tuesday, February 21, 2012

when falling in love with friends


Are we friends or are we dating?

These days I’ve been confusing about you, even more about me

We also watch movies, also go for a walk

Then I’m telling you the secret deep inside woo woo

Our friendship is something closer than lovers

But what should I do? I’ve grown so fond of you baby

Before I know it, everything of you

I’ve grown fond of everything of you

Silently, more silently, I will come closer to you

I like all that you are, like everything

Even though the words “I love you” aren’t said

Please just stay with me like this, please promise me, forever

My heart wants to confess everything like a man

You’d better catch my heart, you’d better know my heart baby

The love that is more precious than love

I want to give my all

Slowly, more slowly, I will give all my heart

I like all that you are, like everything

Even though those words are awkward

Please be there, sometimes as friends, sometimes as lovers

“There’s no friendship between boys and girls”

I didn’t believe it back then

No, even though we become lovers

We will continue being even better friends

I will listen to you

I will listen to you

More than the words “I love you”

We still, with our sweet feelings

Little by little, starting from to day

I like all that you are, like everything

Your hands that I took, I won’t let go

But in stead I will be by your side saying “I love you”, forever

Sunday, February 19, 2012

home sweet home



finally...i already my semester break for a month...for a month...i'm doing nothing...everyday is same day for me...i spend my time with my beloved friends that is my own laptop...and sometime...of course hang out with my friends...i finished my day with of course my oppadeul, super junior...have fun watching their video or other kpop video....my parent tired to ask what i'm doing because they already know that i watching video....

so, this is my second sem of course for the 1st year...hope this sem can be much better than before...and i can be more friendly with other classmates...hahaha

Thursday, February 16, 2012

just a dream

video

still remember...my cousin really like this song..it was a nice song...even i like this song...just a dream...haha...hope everyone enjoy it

when meet with ex....



assalamualaikum...

okay serius gempak aku pye tajuk...hahah...rilek2...jangan haru biru sangat....just nie what happen few days nie...haha...apa2...announcement dulu...nie bukan kaitan dengan aku ye...aku tak bersalah...haha...nie just what happen pada member aku actually tapi kebetulan aku ada di tempat kejadian...

so, nak dijadikan cerita...member aku baru cuti...so, kitorang memang hangout almost everyday juga r...since dia nie dari kecik memang membesar dekat sini, so, ramai r member2 ye....hari 1st...kitorang pergi cari barang...kitorang pergi watson...disebabkan aku nie dah agak biasa dengannya...so, aku tahu r dari body language dia...sebab aku dah banyak kali kena....pantang sangat kuar ngan member aku sorang nie...pasti akan ada je yang menyapa...haha

so, lepas2 cari barang dalam watson 2....kitorang nak bayar r...aku memang tak beli barang...tiba2 kawan aku pusing pandang aku...tapi before tu, dia ada cakap yang pekerja dekat situ member dia...aku tak tanya lebih r sebab aku tengok lain macam je...kalau member betul...mesti dah tegur..nie confirm ada history...hahaha...then, aku pun tawarkan diri pergi bayar barang dia...waktu tu kitorang bertiga...member aku sorang nie agaknya dia tak berapa faham situasi berlaku kot...tiba2...dak laki pekerja situ tegur..."sombong oak sekarang erk?"...disebabkan before nie aku dah tahu...aku tak ada r terkejut sangat tapi member aku lagi sorang....buat muka pelik pandang aku...muka terkejut...ye r sebab kitorang2 je ada kat situ...haha...aku dah tergelak....then, member aku lagi sorang yang ditegur tu pun beborak2 r ngan member dia tu...aku still tergelak...bila teringat balik muka kawan kau yang terkejut tu..hehe..comelll...

then, yang jadi hari nie...hah...nie baru kisah ex betul ye...yang tadi tu...dia jumpa ngan member dia tapi ada kisah pergaduhan antara dorang...so, tadi kitorang jejalan pergi the store...saja nak usha barang + tak tahu nak pergi mana....jejalan nak cari seluar track...tengah2 jalan tu...nak cari seluar...tiba2 kawan aku ajak naik atas tapi muka dia...aku boleh tahu r muka dia lain macam...so, aku terpandang ke tempat dia pandang tadi..aku nampak sorang budak laki tengah tersengih + tergelak memandang kitorang sebenarnya tapi disebabkan waktu tu aku sorang je yang tak bergerak lagi, so, lebih kurang dia pandang tu...direct ke aku r....aku sempat r tengok muka dak laki tu...and without aku realise...mulut aku dengan pantas ye mengeluarkan statement.."eh, itu bukan P ko ke"..(P = nme ex pkwe kwn ak r knonye)...dengan agak kuat jugak r...then,baru aku follow langkah member aku meninggalkan tempat kejadian...

ceritanya tak stop sampai situ ye...haha...after tu...kitorang turun balik situ sebab nak cari seluar track kan..dah situ memang port seluar track...aku ngan member aku yang tak berkaitan nie, kitorang tolong r carikan sebab yang ada history bukan kitorang tapi member aku...tapi pernah r aku jumpa budak tu...aku bawak lari dia dari sekolah sebab masa tu aku je yang reti drive...tak pasal2 aku kena culik anak orang sebab tolong member aku nie kan...hahahha....so, aku ngan member aku teruskan mencari...tiba2...tengah2 kitorang cari tu...aku dengar ada budak panggil ex kawan aku tu...cakap ada orang nak jumpa...waktu tu...member aku yang berkaitan tu tak ada ngan kitorang....dan2 aku perasan budak laki tu keluar mendekati kitorang...la...jadah...aku baru perasan member aku tu tak ada kat situ...aku pun blah r dari situ...tak selesa kot..rupanya member aku cari kat tempat lain...kitorang tengok2 seluar kat situ and aku perasan budak laki tu duduk belakang kitorang...jadah...memang tak senang hati r kitorang nak cari seluar kan...haha...then, aku gerak...lama2 aku kat situ rasa awkward sangat...haha...so, bila aku gerak...rupanya semua gerak....haha...bye2...

tapi kawan aku rasa besalah sebab tak tegur...aku no komen r...sebab aku tak ada kaitan kan..cuma bila ingat2 balik...memang lawak r...tak pasal2 je...boleh plak dalam masa yang sekejap tu...heboh kat department tu yang member aku tu ada kaitan dengan budak laki tu...betul2 menghebahkan propaganda nie....ahahhaa

grumbling video

video

this is my favorite slow kpop song...i did post about this song last time but it was the lyrics...this is the video...actually...for me to have this video was totally difficult...but at last...i got it...hahaha..enjoy

Wednesday, February 15, 2012

cute LEETEUK

my collection of LEETEUK a.k.a PARK JUNGSOO SUPER JUNIOR cuteness...haha..i don't care...anything about him was soo adorable...and of course..i was totally fall for his charm and everything...hahaha...









my few day



i just left a few days before went back to melaka...will start new sem...hope this sem will be better than before or i just keep mantain it...INSYALLAH....amin....hope so...suddenly feel really don't want to go back...i just like my holiday that was totally without doing nothing...i'm a lazy person..i admit it...haha...but actually...it was not i'm doing nothing just i really feel great to be at home...with my friends and my kittens and cats...and of course my parents...=)

Monday, February 13, 2012

miss the old memories

ASSALAMMUALAIKUM

okay...suddenly aku teringat zaman2 muda aku masa sekolah menengah...seriusly...bila aku duduk dekat rumah nie...it feel really i miss them....miss all my friends...betul cakap ayah aku...dulu2 bila tak masuk degree lagi, tak start study lagi...boleh lagi hangout2, mesej2....but bila dah start ada komitmen....ianya jadi payah...even aku still je contact member2 yang mana aku rapat r...tapi still lagi tak de r sekerap dulu....

lately nie bila aku buka hardisk aku...terjumpa gambar2 masa aku kat sekolah...suddenly terecall balik kenangan2, memories masa dekat sekolah dulu...tapi bila fikir balik...aku rasa bersyukur sangat sebab aku kenal member2 aku nie...tak kira r yang aku baik or pun yang aku rapat biasa2 je...aku merasa juga langgar peraturan sekolah...rasa juga fun hidup macam mana, berjauh dengan keluarga, gelak tawa ngan member2...seriusly...it was the best memories i had....

memang harus r setiap kali pertemuan...ada perpisahan....and dalam berkawan nie...pasti ada juga r suka, duka, baik, buruk...mesti ada juga sikit pertelingkahan semua...i already experienced all it...tapi itu yang mendewasakan kita kan? i think it was the experience for me to get know the mean of life....haha...seriusly geng2 VANGUARD0509.....aku rindu gila dekat korang...kadang2 buat something...kalu berkaitan mesti aku teringat kat korang...insyallah....semoga kita berjumpa lagi nanti erk....hahaha....

Sunday, February 12, 2012

Friday, February 10, 2012

boys over flower...=)



assalammualaikum.....

seriusly actually really dont have idea nak buat cerita apa or entry apa...just tinggal a week aku duduk kat rumah before masuk kuliah balik...minta2 r nex sem pun everything going smoothly like before...and I really want to be like before..dok diam2 dalam kelas rasa macam tak wujud je...seronok apa...hahaa

okay, siapa kenal dengan laki kat atas tu...haha...of course r ada orang cam...dia nie salah seorang pelakon cerita boys over flower yang famous gilerrr a few years past...aku tak ingat r tahun bila...2008 kot tak silap...kan dalam cerita tu ada 4 orang go mi nam (pretty boys)...nie salah seorangnya r...ingat dulu aku take 2 months untuk habiskan cerita bof nie...seriusly tak tipu...kawan aku pun pelik kenapa aku ambil masa lama sangat....haha...

ingat lagi aku and a few members berebut envy set2 bof nie...majoriti rebut gu jun pyo and ji yung...tapi aku lagi suka won bin nie...tapi won bin tu nama watak dia je...nama betul dia aku tak ingat r siapa...sebab aku suka dia dalam drama nie je...haha...kan dalam cerita ni dia pun macam wujud tak wujud...maksud aku cam scene dia tak banyak sangat r...tapi aku suka tengok character dia...cool wooo...and jenis calm down...and kan dalam cerita nie dia nie agak kuat orangnya...anak mafia kot...mana tak kuatnya...hahaha...

memang cool habis r kiranya...hehe...dia pun smart apa...orang lain berebut nak ke jun pyo tu sume...biar aku envy dia seorang2...haha...kan nampak sangat aku tak ada idea...tapi tak apa r...just semalam aku terulang balik cerita tu...kalau dulu aku ulang sebab nak tengok kekayaan cerita nie tapi semalam sebab bosan...tapi suddenly aku terasa macam mamat nie memang cool r pula kan...hahaha...okay, tu je entry aku kali nie...betul2 tak ada idea nie...hahaha

Monday, February 6, 2012

where r u mix????



kat atas nie...nie kucing aku...aku tak ingat dia nie generation ke brape yang pasti dia ni lahir kat umah aku...since aku and jiran aku jaga sekor kucing sama2...so, bila kucing tu beranank, kira nasib r...kalau beranak kat umah aku, kira all kittens tu milik kami r...kalau beranak kat jiran umah aku, kira hak milik jiran aku r...tapi still juga kitorang tolong tengokkan sesama sendiri....



kucing aku yang nama mix nie, dia r kucing yang paling besar dalam kalangan adik beradik dia...bukan besar apa tapi gendut...tengok r gambar yang kat atas tu...gendut2 pun tapi still comel sangat...sebab dia besar yang keterlaluan dan sangat berat...seriusly...aku rasa cam aku nie dukung baby plak...kalau bagi makanan, memang dia kena banyak r kalau tak nanti dia ambil kucing lain punya...tamak kan...haha...dia jantan...sebab apa nama dia mix...sebab mata dia lain sebelah..dia ikut gene mak dia...mak dia mata dua2 belah lain warna...disebabkan tyme tu kittens yang ada semua warna putih bersih tanpa sebarang tompok n sekor grey, so, nak elak kompius, kami bagi r nama ikut mata...hahaha



just sekarang nie, mix dah tak ada....aku tak tahu dia pergi mana...sejak aku balik dari kolej dulu, until now memang tak nampak bayangan dia...mix, where r u? even aku jarang main dengan dia pun, tapi sedih r....aku jaga dekat almost 2 years kot...ok, sikit tipu sebab aku dekat universiti tapi still kira kucing aku juga r kan...tak tahu r dia merajuk ke apa...tapi memang dia tak ada....kadang2 akuu teringat pula dia selalu ngekor aku or parents aku pergi sembahyang dekat masjid since umah kitorang kan depan je ngan masjid....haha...kadang2 terasa macam ada orang iring pula...haha...aku tak tahu r dia dah mati ke or still alive....just really...i miss itu.... ;(

a-cha

video

my favourite super junior song...why i love this song????let me listed all reason why i loved this love...actually i love almost all of super junior song...just i really want to share this daebak song...

1) the most reason why i love this song because of leeteuk oppa high tone...hehe...i keep on playing his part for many time and seriously i never get bored with this song...

2) i love it choreography...i think their dance was seriously pretty smart and fantastic...

3) this song really attract me...even i was doing something but when i heard this song, i will listen it carefully....i keep on playing this song and until now, i still not bored with this great song....

4) i like super junior song of course....haha...just kidding...

please take note with leeteuk oppa high note....owh, even ryewook, kyuhyun and yesung oppa high note too...they were seriously awesome.............!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sunday, February 5, 2012

kids????

ASSALAMMUALAIKUM~~~~~~



agak lama juga r aku tak update blog kan???ermmm...biasa r...agak busy sedikit...busy melayan my oppadeul SUPER JUNIOR r...sian my bff...mesti dia penat sebab each tyme she asked me what i'm doing...and my answer must be watching my oppadeul suju especially, leeteuk oppa....haha...sorry r chingu...tak boleh nak buat...i'm totally in love with them...sehari tak tengok dorang, tak dengar suara dorang, lagu dorang, tak tengok dorang buat lawak....memang my life doesn't complete at all...hehehe...ok fine...bukan tu topik sebenar kita ye...bace balik tajuk asal entry aku this tyme...KIDS???tipu r kalau korang tak tahu kids tu apa...kids tu dalam bahasa english...in malay, we call it 'budak'..tp tu agak kasar...atau nak sopan sikit is kanak-kanak...budak2 kecil yang suka main kejar2, main nyorok2 sume tu...tu r kids...so, apa kaitan plak kids dengan aku this tyme kan?



aku rasa almost my friends yang kenal aku or yang rapat ngan aku, mesti or wajib dorang tahu aku tak suka budak...actually, bukanlah tak suka tapi....apa ayat terbaik erk...aku pun tak tahu...ahhh...senang cerita tak suka jer r..aku tak boleh tengok budak2 nie...aku rasa macam nak sepak2 je...lagi2 yang jenis dok nakal semacam + yang suka merengek buat bising tak tentu hala...agak kejam bunyi ye kan? tapi nak buat macam mana...nie r aku...aku memang tak suka budak dari dulu...stat aku primary school kot aku perasan....sebab aku tak boleh je tengok budak2 nie...mesti rasa macam...aigoooo...it was annyoing!!!...like that r...jangan r nak marah aku pula sebab aku tak suka..dah nak buat macam mana..aku pun tak ada r kejam sangat sampai nak belasah budak sesuka hati...aku juz belasah mana yang cari pasal je....



"kau nie, nanti dah kahwin macam mana nak jaga anak hah???"...this question...seriously...aku dah tak terkira dah berapa ramai orang cakap...everytime aku cakap dekat orang yang aku tak suka budak...each tyme this question mesti akan disoalkan...and my answer only..."aku pun tak ingat ko orang berapa cakap, masa menentukan segalanya"...haha...its true right???maybe now, i dislike kids, but who knows maybe in future, i can take care of kids well?right?even it maybe sound quite impposible for now, but time can change everything...sebenarnya aku agak kagum r kat korang2 yang suka budak nie...lagi2 yang mana reti jaga budak or suka jaga budak coz for me...it quite hard since i'm a hot tempered person....



even my male cousin pun sangat baik dengan budak2 kecil..since abang2 dorang dah kahwin and ada anak, so, xde r pelik mana but for me...it still amazing...jadi, sebenarnya agak malu juga r bila tengok budak laki boleh layan budak2 kecil nie dengan baiknya but me...aiggoooooo...once, kat sekolah menengah...aku study with my bff kat anjung dekat bangunan sekolah..sudden, our math teacher kot datang bawa anak dia...budak2 lain semua getting excited coz that tyme..only girls were there...dorang main dengan budak2 tu tapi aku buat tak cara...then, tyme aku tengah fokus budak tu datang kat aku bawa mainan dia...aku tengok je...budak kecil tu beria ajak aku cakap, ajak aku main tapi aku hanya mampu pandang...sampai semua member aku geram tengok aku, dorang ambil balik budak tu...haha...seriusly aku tak tahu nak bagi respon apa...sebab aku tak reti layan budak r....korang marah aku nape???wahhhhhhh...



other scene is tyme aku and adik aku dekat bank...tengah2 tunggu pegawai bank tu setelkan buku bank...then suddenly aku rasa ada orang pegang kaki aku...aku pusing belakang tengok budak kecil...and without realise aku tercakap "nie kenapa pula budak nie sesuka hati peluk aku"...then tiba2 orang sebelah kaunter aku panggil budak tu...sekali, ayah dia daaaa...aku pula dah r cakap macam tu..siap elak lagi tak bagi budak tu pegang...haha..memang cantik respon aku kan...huhu...tapi aku tak menyesal pun...sebab dah memang gitu..last scene, aku teringat aku pernah kot tolak kepala anak saudara aku sebab geram sangat...aku cakap aku tak main, tak nak dengar...dah r dok menempel2 dekat aku...pastu merengek2...sampai aku geram, aku tertolak kepala budak tu...kira suruh main jauh2 r...mak dia nampak tapi nasib aku baik r sebab mak dia rasa anak dia ganggu aku...memang pun..and aku rasa semua sepupu2 aku tahu kot aku tak suka budak kecil...even anak2 saudara pun tak ada berani dekat dengan aku...haha...bahagia hidup aku....




bukannya aku tak suka budak juz aku tak selesa...tapi aku sangat suka baby...tapi kalau dorang menangis tak berhenti tu, aku tak suka r...jangan r korang ungkit masa aku kecil2...mungkin r aku kecil2 nakal gak...macam budak2 lain tapi dulu ngan sekarang lain kan??it just my feeling toward kids tapi mana budak yang baik, dengar cakap, aku layan r...macam yang aku jumpa dekat mall hari tu..dah r comel...aku tegur r juga...sebab tyme 2 ada aku ngan dia je...dia pun macam usha2 aku kan...dah selesa sikit, barulah boleh bekenalan...tapi aku dah lupa muka budak tu...tak jumpa lagi dah kot lepas nie...haha....just guys...don't get me wrong...aku tak jahat lagi nak dera budak r...korang pun berdoa r moga Allah bukakan pintu hati aku supaya aku boleh terima budak dengan baiknya...amin~~~~~

endless moment...

video